România ratează semifinalele după înfrângerea în faţa Ungariei

România – Ungaria 19 – 25 (12 – 14)

Naţionala pregătită de Gheorghe Tadici a ratat marţi seara orice şansă de a mai ajunge în semifinalele Campionatului European din Serbia, după înfrângerea la şase goluri, 19 – 25 suferită în faţa reprezentativei Ungariei.
„Tricolorele” au început bine partida, reuşind să se desprindă la trei goluri după primele opt minute, 5 – 2. Însă, eliminarea pivotului Oana Manea a turnat parcă plumb în picioarele fetelor noastre, cărora nu le-a mai ieşit aproape nimic până la final. În minutul 19, Ungaria a egalat scorul la şapte, după care România a mai avut o sclipire de câteva minute, distanţânu-se la două goluri, 9 – 7. Jocul naţionalei noastre nu a mai funcţionat deloc pe final, România reuşind să mai înscrie doar de trei ori până la pauză, în timp ce reprezentativa ţării vecine şi-a trecut în cont nu mai puţin de şapte reuşite, ducând scorul la 14 – 12.
Repriza a doua a găsit o naţională a României total schimbată faţă de jocurile anterioare. Tadici a introdus-o în poartă, în partea a doua, pe Talida Tolnai în locul Paulei Ungureanu, care avuse un porcentaj de doar 28 la sută. Jucătoarele de câmp nu au ştiut însă să profite de intervenţiile bune ale portarului zălăuan, făcând multe greşeli pe faza de atac. Românii au mai avut o undă de speranţă în minutul 43, când jucătoarele lui Tadici s-au apropiat la un singur gol, dar şi-au terminat repede bateriile, Ungaria desprinzându-se la şase goluri în minutul 54, diferenţă înregistrată şi la finalul partidei.
„Ungaria a jucat tehnic timp de 60 de minute, iar noi am făcut unul dintre cele mai proaste jocuri de la acest Campionat European. Le-am oferit multe şanse de gol adversarelor, în timp ce noi am ratat mult prea multe ocazii. E greu să câştigi un meci când ai 16 ratări pe semicerc şi nu mai puţin de nouă pase la intercepţie. Jucătoarele din Ungaria au făcut un meci foarte bun, le-a ieşit totul. Noi, în schimb, am jucat doar vreo 25 de minute”, a afirmat după meci selecţionerul Gheorghe Tadici.
Situată pe ultimul loc în a II-a Grupă principală, România mai poate prinde cel mult locul cinci la acest turneu final de Campionatului European. Calculele însă sunt complicate, fiindcă depindem şi de alte rezultate. În primul rând, România este obligată să câştige ultimul meci din grupă, programat în această seară, de la ora 19:15, în faţa Germaniei, iar Rusia şi Spania să pirdă în faţa Ungariei, respectiv a Muntenegrului. Dacă va reuşi să încheie pe locul trei grupa principală, naţionala lui Tadici va juca pentru stabilirea locurilor 5 – 6, partidă în care ar putea întâlni Danemarca, Franţa sau Suedia.
România: Paula Ungureanu, Talida Tolnai – Adriana Ţăcălie, Crina Pintea, Adriana Nechita (6), Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu (1), Ionela Stanca (3), Oana Manea, Adina Meiroşu (1), Iulia Curea, Nicoleta Dincă (1), Clara Vădineanu şi Melinda Geiger (1). Antrenori: Gheorghe Tadici (principal), Florin Pera (secund)
Ungaria: Eva Kiss – Cristina Triscsuk (1), Orsolya Verten (7), Zita Szucsanszki (3), Aniko Kovacsics (1), Anita Bulath, Anita Gorbicz (6), Kinga Klivinyi (1), Piroska Szamoranski (2), Viktoria Redei-Soos, Bodi Bernadett, Klara Szekeres şi Monika Kovacsicz (4). Antrenori: Karl Bohn (principal), Siti Beata (secund)

2 Thoughts to “România ratează semifinalele după înfrângerea în faţa Ungariei”

  1. Lia Mladin

    Avand in vedere „pretul” pus pe sportul romanesc, in general, este nemaipomenit ca mai avem antrenori care se bat sa mai obtina ceva rezultate!
    Toata stima si pentru acest rezultat. Chiar daca ne-a durut ce ni s-a intamplat aseara, trebuie sa recunoastem cu fair play, ca unguroaicele au avut un meci foarte bun. Daca nu se va face sport ca pe vremuri, cand antrenorii aveau de unde alege sportivi pe care sa-i transforme in campioni, rezultatele noastre, vor fi in cadere libera!

  2. Anonim

    rezultate cu tadici la nationala ? haida-de! asta nu stie decat sa urle si sa injure ! poza de afta este absolut relevanta! asta performanta!!!

Leave a Comment